A NIBE-ről

NIBE Energy Systems skandinávia, Lengyelország és Csehország piacvezető gyártója a háztartási fűtéstechnikai termékek piacán. Partnerei az RMI szektor szereplői (Renovation, Maintenance, Improvement) és egyéb építőipari vállalatok.

NIBE Industrier AB anyavállalat (székhelye Markaryd, Svédország) 1997 óta a Stokholmi Tőzsdén jegyzett részvénytársaság (O csoport).

NIBE Industrier európa egyik vezető fűtéstechnikai gyártója, három fő üzletággal rendelkezik: NIBE Element, NIBE Energy Systems és a NIBE Stoves.

NIBE Industrier

A NIBE svéd vállalat, melynek központja Svédország egyik déli tartományában, Småland-ban található. A NIBE több mint 50 éve gyárt termékeket háztartási és közületi felhasználásra. A vállalkozó szellemnek és a szenvedélynek az üzleti életben, a termékfejlesztésbe és akvizíciókba befektetett tőkének köszönhetően mára a NIBE Csoportot éves éves forgalma meghaladja a 11 milliárd svéd koronát (370 milliárd forint). A NIBE részvényei a NASDAQ OMX Stockholm Exchange, Large Cap listájában jegyzettek, másodlagos jegyzése a SIX Swiss Exchange-ben. Üzleti tevékenysége három önálló üzletágra osztott, alkalmazottainak száma meghaladja a 10.000 főt, Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában. Mindhárom üzletág önálló menedzsmenttel rendelkezik, melyek az üzleti eredményekért is önállóan felelnek.